OO_BURO werd opgericht in 2014 vanuit ontwerpburo Ramon-Van Damme (Charlotte Ramon & Davy Van Damme) en architecte Kim Nuyttens.
Ze hebben via gezamenlijk werk en opdrachten al verschillende totaalprojecten gerealiseerd. De projecten zijn zeer uiteenlopend en omvatten zowel private woningen als commerciële- en bureelruimtes.

OO_BURO benadert elke opdracht, elk gebouw of ruimte als een unieke situatie en ieder vult elkaar hierbij perfect aan. Er wordt getracht een perfecte symbiose te vinden tussen een tijdloze architectuur en een doordacht interieur.
Hierbij wordt gecommuniceerd met alle betrokkenen. Elke opdracht begint met het opstellen van een programma, waarin de eisen, wensen en doelen van de opdrachtgever worden geformuleerd en vastgelegd, zodat de opdrachtgever zich hier voldoende in herkent. Het vastleggen van dit programma is belangrijk en is specifiek voor ieder project, hierin is in het bijzonder de manier van leven of werken van de klant van groot belang.

Er is één duidelijke visie: architectuur, interieur en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons ontwerpbureau is daarbij het centrale aanspreekpunt.
Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door een basis van puurheid, het gebruik van eerlijke, natuurlijke materialen en een sterk gevoel voor detail. Dat we in vele stijlen thuis zijn, mag blijken uit de ervaring die wij de laatste vijftien jaar hebben opgedaan bij grote en kleinere opdrachten. Ook ecologisch en duurzaam bouwen zijn voor ons belangrijke begrippen.

Het eindproduct moet zowel esthetisch als functioneel voldoen aan de gebruikseisen van de opdrachtgever.

Tot onze kerntaken behoren:
Architectuur
Interieur
Ontwerp omgeving
EPB-verslaggeving
Bouwadvies

Master in de architectuur . Sint-Lucas in Gent
Lid van de Orde van architecten van West-Vlaanderen en NAV
Master binnenhuisarchitect . Henry Van de Velde Instituut in Antwerpen
Lid van de associatie van interieurarchitecten AiNB